print

Het laatste nieuwsNieuwe antistollingsmedicatie bij boezemfibrilleren.
Geen controle meer bij de trombosedienst. Patiënten die vanwege boezemfibrilleren controles bij de trombosedienst moeten, vanwege sintrom gebruik, kunnen nu vaak de nieuwe antistollingsmedicatie (Noac’s) (worden ook Doac's genoemd) krijgen, waarbij deze controle niet meer nodig is. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, meldt u zich dan bij uw huisarts.


Nieuwe patiënten met boezemfibrilleren opsporen.
Onderdeel van de ketenzorg boezemfibrilleren is dat we u laagdrempelig een test (MyDiagnostic) zullen aanbieden, die een eerste screening kan doen of u ongemerkt last van boezemfibrilleren heeft. Zo nodig wordt er dan aansluitend een ECG (hartfilmpje) gemaakt om met zekerheid vast te stellen of er sprake is van boezemfibrilleren. Het is belangrijk om dit te weten om de complicaties bij boezemfibrilleren, met name een beroerte, te voorkomen.


Meer afspraak mogelijkheden online
Gezien dat nu zo'n 500 (nov 2017) mensen een account hebben aangemaakt op onze website om zo op het portaal zelf afspraken in te plannen, medicatie te bestelllen en te mailen hebben we de agenda's op dit portaal uitgebreid, zodat u ook digitaal meer keuzes heeft voor het maken van een afspraak bij huisarts, assistente, dietiste of psychologe. Tevens kunt u nu bij het bestellen van medicatie opmerkingen toevoegen. Dit portaal proberen we steeds gebruiksvriendelijker te maken, graag horen we ook uw op- en aanmerkingen.


Patiëntportaal diensten nu ook beschikbaar via Uw Zorg online app (klik voor meer informatie)
Vanaf nu zijn de online diensten van onze praktijk ook via een app beschikbaar: de Uw Zorg online app. Zo kunt u nog makkelijker via uw smartphone of tablet met ons communiceren.


Nieuwe Psychologe S. Vonder (klik voor meer informatie)
Psychologe S. Vonder zal volgende week bij ons starten als praktijkondersteuner GGZ. Dit betekent dat u gratis bij haar terecht kan. Binnenkort zal zij wat meer over zichzelf vertellen op bovenstaande link.Vaccinatie gele koorts
Op veler verzoek heeft huisartsenpraktijk De Fontein en apotheek Eelde Paterswolde gezamenlijk de protocollen gemaakt die nodig zijn voor het geven van het gele koorts vaccin. U bent vanaf nu naast alle ander vaccinaties, ook voor het gele koorts vaccin welkom. Registratie voor gele koorts vaccin is aangevraagd bij LCR.


Gezien de aanhoudende groei van onze praktijk hebben we een extra huisarts, C. van Vugt, aangenomen.
C. van Vugt, huisarts, werkt nu bij ons. Zij heeft al 15 jaren werkervaring in Eelde/Paterswolde. Uiteraard kunt u nog steeds, uiterlijk de volgende dag terecht bij de andere twee huisartsen, CS Knap of JJP Bruijns. We vinden het belangrijk dat de huisartsen voldoende tijd voor u hebben, maar ook dat u bij uw huisarts van voorkeur terecht kan.


Uw uitslagen in het Martini Ziekenhuis inzien. De huisarts van huisartsenpraktijk De Fontein kan voortaan, mits u toestemming heeft gegeven in het Martini Ziekenhuis, uw uitslagen samen met u inzien. Dit is een geweldige sprong voorwaarts. Regelmatig vroeg u of u de foto, die in het Martini Ziekenhuis gemaakt is, zelf mocht zien. Nu kan dat. Dit geldt voor alle testen: scans, bloedonderzoek etc, die u in dit ziekenhuis onderging. NB De huisarts moet hier voor inloggen etc en zal dat alleen op uw verzoek doen. Het is niet zo dat de huisarts automatisch deze uitslagen krijgt. Ook het UMCG is hier mee bezig, zodra dit daar mogelijk is zulen we ons ook daar aansluiten.


Voor bloedonderzoek kunt u nu ook bij ons terecht! (klik voor meer informatie)
Uw bloed wordt dan afgenomen door 1 van onze medewerkers en verwerkt door het Huisartsenlab te Groningen, net zoals voorheen. Zo hoeft u dus niet onnodig ver te reizen om bloed te laten prikken, maar kan dit dus gewoon bij uw huisartsenpraktijk: de Fontein.


huisarts praktijk de fontein Voorkant huisarts praktijk de fontein Uitzicht huisarts praktijk de fontein wachtkamer huisarts praktijk de fontein Balie huisarts praktijk de fontein Spreekkamer huisarts praktijk de fontein informatiefolders huisarts praktijk de fontein rest
ssl beveiligde website landelijke huisartsen vereniging Nederlandse Huisartsen Vereniging Doktersdienst Groningen
Copyright - www.qualitymediadesign.nl
- Om al uw internet doelen te bereiken

Deze website is volledig SSL https beveiligd, om zo uw privacy op deze website te verhogen.

Informatie over cookies op deze website