print

Het laatste nieuwsVoor meer informatie betreffende de derde corona prik, zie vaccinatiesU kunt nu zelf uw dossier inzien. Vanaf oktober 2020 is inzage in uw eigen dossier mogelijk via het portaal Zorg Online van Pharmeon. Het project OPEN en de Groninger Huisartsen Coöperatie heeft onze praktijk hierbij ondersteund om dit mogelijk te maken.

Dit portaal Zorg Online van Pharmeon, is een landelijk portaal, en had u al tot uw beschikking. De mogelijkheden op dit portaal zijn nu uitgebreid. Wat kunt u nu meer?
- U kunt terugzien welke diagnose de dokter op het spreekuur had gesteld.
- U kunt terugzien welk behandeladvies er op het spreekuur besproken is.
- U kunt uw uitslagen, van de onderzoeken die uw huisarts had aangevraagd, inzien.

Wat u al kon:
- Zelf een afspraak inplannen op de agenda van een huisarts, een psychologe, assistente of diëtiste.
- Zelf medicatie, die u continu gebruikt, bestellen.

U bereikt dit portaal Zorg Online nog steeds op dezelfde manier: als u een account heeft, logt u in op uw pc, tabblad of telefoon. Als u nog geen account heeft, kunt u die eerst aanmaken via onze website of via de app Zorg Online op uw mobiele telefoon of tablet. De app Zorg Online kunt u downloaden vanaf de apple of google app store.Thuis bezorging van chronische medicatie door apotheek Eelde-Paterswolde 1 keer per week vanaf 1 juli 2018.
Per 1 juli 2018 gaat apotheek Eelde-Paterswolde www.serviceapotheek.nl/eeldepaterswolde de bezorging van medicatie bij u thuis aanpassen. Dit geldt alleen voor chronische medicatie. De apotheek bezorgt vanaf 1 juli standaard deze medicatie per regio op een bepaalde dag in de week. U kunt bij de apotheek vragen op welke dag in de week de apotheek bij u bezorgt, zodat u daar rekening mee kan houden of u kunt 8 dagen voordat uw medicatie op is bestellen. Levert dit problemen voor u op, belt u dan met de apotheek voor een andere regeling. Ook voor verdere vragen hierover kunt u terecht bij de apotheek. Voor nieuwe medicatie en als u de medicatie ophaalt verandert er niets.


Nieuwe antistollingsmedicatie bij boezemfibrilleren.
Geen controle meer bij de trombosedienst. Patiënten die vanwege boezemfibrilleren controles bij de trombosedienst moeten, vanwege sintrom gebruik, kunnen nu vaak de nieuwe antistollingsmedicatie (Noac’s) (worden ook Doac's genoemd) krijgen, waarbij deze controle niet meer nodig is. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, meldt u zich dan bij uw huisarts.


Nieuwe patiënten met boezemfibrilleren opsporen.
Onderdeel van de ketenzorg boezemfibrilleren is dat we u laagdrempelig een test (MyDiagnostic) zullen aanbieden, die een eerste screening kan doen of u ongemerkt last van boezemfibrilleren heeft. Zo nodig wordt er dan aansluitend een ECG (hartfilmpje) gemaakt om met zekerheid vast te stellen of er sprake is van boezemfibrilleren. Het is belangrijk om dit te weten om de complicaties bij boezemfibrilleren, met name een beroerte, te voorkomen.


Patiëntportaal diensten nu ook beschikbaar via Uw Zorg online app (klik voor meer informatie)
Vanaf nu zijn de online diensten van onze praktijk ook via een app beschikbaar: de Uw Zorg online app. Zo kunt u nog makkelijker via uw smartphone of tablet met ons communiceren.


Vaccinatie gele koorts
Op veler verzoek heeft huisartsenpraktijk De Fontein en apotheek Eelde Paterswolde gezamenlijk de protocollen gemaakt die nodig zijn voor het geven van het gele koorts vaccin. U bent vanaf nu naast alle ander vaccinaties, ook voor het gele koorts vaccin welkom. Registratie voor gele koorts vaccin is aangevraagd bij LCR.


Uw uitslagen in het Martini Ziekenhuis inzien. De huisarts van huisartsenpraktijk De Fontein kan voortaan, mits u toestemming heeft gegeven in het Martini Ziekenhuis, uw uitslagen samen met u inzien. Dit is een geweldige sprong voorwaarts. Regelmatig vroeg u of u de foto, die in het Martini Ziekenhuis gemaakt is, zelf mocht zien. Nu kan dat. Dit geldt voor alle testen: scans, bloedonderzoek etc, die u in dit ziekenhuis onderging. NB De huisarts moet hier voor inloggen etc en zal dat alleen op uw verzoek doen. Het is niet zo dat de huisarts automatisch deze uitslagen krijgt. Ook het UMCG is hier mee bezig, zodra dit daar mogelijk is zulen we ons ook daar aansluiten.


huisarts praktijk de fontein Voorkant huisarts praktijk de fontein Uitzicht huisarts praktijk de fontein wachtkamer huisarts praktijk de fontein Balie huisarts praktijk de fontein Spreekkamer huisarts praktijk de fontein informatiefolders huisarts praktijk de fontein rest
ssl beveiligde website landelijke huisartsen vereniging Nederlandse Huisartsen Vereniging Doktersdienst Groningen
Copyright - www.qualitymediadesign.nl
- Om al uw internet doelen te bereiken

Deze website is volledig SSL https beveiligd, om zo uw privacy op deze website te verhogen.

Informatie over cookies op deze website